Haber

Bakan Tunç: Adaleti ve yönetimi kararlılıkla sürdüreceğiz

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Adalet temelli, insan odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” söz konusu.

Geçmişte Türk siyasi hayatının darbeler, muhtıralar ve antidemokratik uygulamalarla sekteye uğradığını belirten Bakan Tunç, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat tarihlerinde milletin çok ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığını ifade etti. 2000’li yılların başında konuşan Tunç, “21 yıl önce başlayan insan odaklı yönetim anlayışıyla Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Bu dönemde sivilleşme alanında sessiz devrim adımları atıldı, Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü.” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Tunç, Türkiye’nin AK Parti hükümetindeki vesayet zihniyetini ortadan kaldırma yönündeki çabalarında başarılı olduğunu, bu dönemde muhtıracılara, darbecilere ve milli irade düşmanlarına fırsat verilmediğini, bu süreçte çok sayıda hedefin olduğunu ifade etti. 2002’den bu yana temel insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi ve yüksek demokrasi standartlarının hayata geçirildiğine değindi. Yaşananları vurguladı.

DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARI ATTIK

Tunç, Anayasa’da yapılan değişikliklerle kadın haklarından çocuk haklarına kadar temel hak ve özgürlükleri güçlendiren ve genişleten reformları milletin onayıyla hayata geçirdiklerini belirtti.

AK Parti’nin temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesine yönelik yaptığı düzenlemeleri anlatan Bakan Tunç, “Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılmasından Milli Güvenlik Kurulunun sivilleştirilmesine, askeri yargının kaldırılmasından Anayasa Anayasasının kaldırılmasına kadar” dedi. Sıkıyönetim ilanına imkan veren, darbecilerin yargılanmasını engelleyen Anayasa’nın geçici 15’inci maddesinin kaldırılmasına imkan veren madde.” Anayasamızda hukukun üstünlüğünü güçlendiren, Hakimler ve Savcılar Kurulumuzun ve Anayasa Mahkememizin yapısını daha demokratik hale getiren bu kadar değerli reformları milletimizin onayıyla hayata geçirdik. Lekelenmeme hakkı, cezaya sıfır tolerans, düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, uzun süreli gözaltı ve soruşturma yasağı. “Kovuşturma aşamasının sona erdirilmesi de dahil olmak üzere birçok demokratikleşme adımı attık ve atmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Tunç, reform iradesini sürdürdüklerini belirterek, “Adalet temelli, insan odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” söz konusu.

Tunç, gerek mevzuatta yaptığımız değişikliklerle gerekse uygulamada attığımız adımlarla bugüne kadar belgede yer alan pek çok faaliyeti hayata geçirdiklerini söyledi.

meric-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu